Hírek

Minden hír egy helyen

Hírek

Minden hír egy helyen

Madrid, az állatjólét európai találkozójának helyszíne

Az állatjólét az európai lakosságot és az intézményeket, de legfőképpen az ágazatban dolgozó termelőket, kutatókat és szakértőket érinti. Másrészt pedig, szükség van egy találkozó helyre, ahol az összes – az európai állatjólétért tenni akaró – szervezet képviselheti magát és ahol megvitathatják az aktuális kérdéseket, valamint megoszthatják egymással a tudásukat és tapasztalataikat. 

Ebből kifolyólag 2022. november 14-én Madrid volt a helyszíne az első Európai Állatjóléti Szimpóziumnak. Ez az esemény az ágazatban szereplő fő döntéshozók találkozóhelye volt és ebben a formában elsőként került megrendezésre Európában.

Az említett esemény a spanyol szarvasmarha ágazat képviselője (PROVACUNO), a spanyol Juh és Kecske Szakmaközi Szervezete (INTEROVIC) és a magyar Juh Terméktanács (JTT) által is támogatott és a cél az állatjólét népszerűsítése a következő 3 évben.

Annak érdekében, hogy garantálják a függetlenségüket és tudományos álláspontjuk komolyságát, a három szervezet felkérte a spanyol Állatvédelmi és Állatjóléti Társaságot (SEPROBA), hogy állítsanak össze egy szakmai stábot válogatott előadókból és szervezetekből kifejezetten erre az első európai rendezvényre.

Az esemény célja az volt, hogy a tudósok, szakértők, termelők, tanúsítók, gazdálkodók és az ágazat egyéb tagjai szakmai és technikai szempontok alapján megoszthassák, kielemezhessék a tapasztalataikat az állatjólét aktuális Európai Uniós helyzetével kapcsolatban.

Első alkalommal, az eseményen kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az állatjóléttel kapcsolatban olyan jogi előterjesztések szülessenek, amelyek gyakorlati hatással vannak az állattartásra, és hozzájárulnak egy olyan akkreditált tanúsítványon alapuló rendszer kialakításához, amely teljes mértékben garantálja az objektivitást az állatjóléti kérdésekben minden érintett, az állattenyésztők, az ellátási láncok, a fogyasztók és a közigazgatás számára.

A tudományos bizottság hat bizonyítható szakmai tapasztalattal rendelkező tudósból és technikusból állt, akik az operatív csapattal együtt felelősek voltak a Szimpózium programjának kialakításáért, valamint ellenőrizték az összes eseménnyel kapcsolatos szakmai/tudományos kommunikáció tartalmát. Az eseményen egy ingyenes előadás is volt ezekről a kiadványokról, melyek témája a földközi-tengeri marhahús, bárányhús és kecskehús termelési rendszere volt.

Végezetül, a találkozón szintén szerepet kapott A SEPROBA által végzett állatjóléttel és termeléssel kapcsolatos felméréséből készült eredmények bemutatása.

Szeretne részt venni a 2023-as Szimpóziumon, amely szeptember 20-án kerül megrendezésre Brüsszelben? Regisztráljon itt: https://europaiallatjolet.eu/szimpozium/#informacion

Legfrisebb hírek

suscríbete a nuestra newsletter

    Follow us on our social networks

    RRSS  Interovic

    RRSS Provacuno

    European
    Animal Welfare